terug

tochten
Ieder weekend gaat FC-KONT op pad en in de zomerperiode soms wat vaker. Meestal rijden we hier in de buurt,
door de bossen van Beetsterzwaag of Bakkeveen, alle weersomstandigheden trotserend.

Maar soms is het ook erg leuk om eens ergens anders te kijken, want ja steeds dezelfde routes rijden is ook niet erg aantrekkelijk (verandering van spijs doet eten nietwaar), en dan wijken we uit naar Appelscha en Diever, naar Dwingeloo of naar Gieten om daar de vaste ATB-routes te rijden.
Daarbij proberen we zo nu en dan ook een georganiseerde tocht mee te rijden.

16 februari 2013
 

Zaterdag 16 februari. 2 dagen nadat iedereen was verrast met een dikke kus van de vrouw was het zover. De tocht waar iedereen het vorig jaar over had. Editie 2012 was zwr.  Helaas konden toen Bart en Jan toen niet mee zodat zij nu zaten te trappelen om te fietsen. Simon zag het nu bij nader inzien niet zitten om te fietsen. Dus togen de resterend FC-KONT leden met frisse tegenzin naar Jinstrum.  Bart, Gosse en Jan namens FC-KONT en de broer van Gosse, Jozef.
Jozef  had vorig jaar de voltooid maar had nu in het koppie zitten dat hij de gehele toer zou fietsen. Tja voor je oudere broer wil je toch niet onderdoen.
Na een bakje koffie in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging liepen we naar de fietsen om op te stappen.. Bij de deur werden we alsnog tegengehouden door de uitsmijter met de vraag waar onze 5e lid Alle was. Bart wimpelde hem af met een verhaal dat hij nog op bed lag en niet bij de vrouw weg wilde.   
De start ging gezamenlijk van start. De tocht begon rustig maar werd met de kilometer zwaarder en natter. Toen we de eerste 10km hadden gefietst was de fiets al dubbel zo zwaar geworden door alle modder die we mee namen.  Maar wat een mooie tocht tot nu toe.  Zoals FC-KONT betaamt helpen we iedereen daar waar we kunnen en zodoende hebben we als eerst iemand geholpen die zijn ketting was geknapt. Nadat hij de modder van zijn gezicht had afgehaald bleek dat het een oude bekende was. Vriend van Jan Hildebrand.. toch? was de vraag en ja dat klopte.  We zijn nu zijn naam al weer kwijt
J. Na de pauze gaat Bart nog even de circus artiest uithangen om met fiets en al een salto te doen waar Epke jaloers op zou zijn.  Maar gelukkig kon hij zonder kleerscheuren verder. Ook na de pauze helpen de leden van FC-KONT weer iemand met een geknapte ketting.  Net voor de finish komen we Fokke tegen de initiator van de 11 stedentocht zonder helm? Tijdens het inhalen hebben we even contact en het blijkt dat FC-KONT 1 zich als eerste heeft opgegeven en zoals het nu blijkt mag starten onder het mooie nummer 1. zoals het hoort.
Voldaan na een leuk, gezellige, smke tocht van 50 km. gaan we weer huiswaarts.  En Jozef heeft zijn taak volbracht.  Tot volgend jaar.

25 november 2012

Ha, lekker weer een tocht rijden in Diever. We kunnen de route bijna dromen, maar toch. Bart gelooft het wel en besluit uit te slapen. En zo gaat FC-KONT met 3 man op stap. Jan weet een binnendoorweggetje naar Diever. Jammer dat vlak voor Diever blijkt dat de weg is afgesloten en we een stuk moeten omrijden. Daar hadden we het al kunnen weten. Wat? Lees maar verder. Na ons aangemeld te hebben maken we ons klaar om de route op te gaan. Hier en daar kraakt het wat bij Jan zijn fiets. Vreemd, een nieuwe ketting en een nieuwe cassette, het moet nu toch goed gaan? Besmuikt merken Gosse en Simon op dat Jan weer heerlijk aan zijn fiets heeft gesleuteld en dat hij dat maar beter aan een vakman over kan laten. Jan reageert er verder maar niet op en lijkt de goede versnelling te hebben gevonden. Als we nog geen 100 meter in het bos hebben gereden is de herrie bijna oorverdovend, Jan trapt voortdurend door. Het blijkt niet aan de nieuwe cassette te liggen of aan de nieuwe ketting maar aan het middelste voorblad. Dan maar op het grote blad. Het werkt en Jan kan verder, maar echt prettig fietst het niet. Al snel besluit Jan dat hij de 25 km route gaat nemen. Dan wij ook, is het antwoord van de andere 2 FC-KONT leden. Dan, na zo'n 10 km zet Simon zijn fiets in de bosjes. Hij heeft het benauwd, is duizelig, misselijk en staat onvast op zijn benen. Even een kleine pauze inlassen om op adem te komen. Jan en Gosse vertrouwen het niet helemaal; Jan heeft zelfs de telefoon al in de hand. Simon geeft aan eerst nog wel even verder te willen, maar al snel zet hij de fiets weer aan de kant. Dit komt niet goed. Gelukkig is de verzorgingspost dichtbij, maar weer even op adem komen. Eten en drinken gaan met de grootste moeite en tegenzin. Jan en Gosse besluiten de tocht af te breken en via de verharde wegen de auto op te zoeken. Als we daar aankomen blijken we zo'n 15 km te hebben gefietst. Maar daar hebben we met al het oponthoud wel aardig lang over gedaan. Gelukkig hebben we de koffie nog, een bakje troost kan het leed nog enigszins verzachten. We doen onze gewone kleren aan, zetten de fietsen achterop de auto en ondertussen staat de thermoskan met koffie al op ons te wachten op het dak van de auto. Plots een harde windvlaag en de kan valt op de grond. Het klinkt niet goed en dat blijkt ook: de binnenkan is compleet aan gruzelementen. Geen koffie dus. We hadden het kunnen weten, het was niet onze dag. Volgende keer beter.

11 maart 2012

De Kramer ATB-tocht in Appelscha. De weersvoorspellingen waren fantastisch en we moesten maar weer eens met de Mountainbike op stap. Bart had de mannen al getipt, dat er weer een leuke tocht in Appelscha was. Simon koos ervoor om samen met Alle zich op de weg te gaan voorbereiden op de AGR. Jan, Bart en Gosse dachten daar anders over. Heerlijk even op de MTB! 8 Uur vertrekken richting Appelscha, mooi op tijd starten. Gosse had zijn splinternieuwe NTFU-pas mee, hij zou snel kunnen starten, Scan en Go. Nou, het pakte iets ander uit, Jan en Bart moesten op Gosse wachten. Mooi systeem dat Scan en Go, als iedereen zon pas heeft wordt de rij wel heel lang en het wachten nog langer. Dit mocht de pret niet drukken, snel op de fiets en Go!

Prachtig droog terrein, de Appelscha - en  Diever mtbroute was een groot onderdeel van de 55km lange tocht. Na 14 km al een stop, waar we genoten van een hapje en een drankje.  Er zouden nog 2 stops komen en iedere post was netjes verzorgd. Alles lag er heerlijk bij, snelheid en behendigheid konden we volop trainen. Even iets anders dan over de weg. We waren alle 3 lekker fit, dus het tempo zat er flink in en waren prima aan elkaar gewaagd. Al met al een heerlijke tocht en zeker de moeite om deze tocht volgend jaar weer te doen. Dan maar weer met zn vieren.

28 december 2011

Enige tijd geleden was Jan voor zijn werk in het midden van Nederland. Op zijn weg terug kwam hij langs Epe en daar zag hij een bord met een aankondiging van een ATB toertocht. Hij mailde dit meteen rond. Alle FC-KONT ATB-leden waren direct enthousiast en daarbij ook nog eens vrij die dag, dus stond niets een tocht over de provinciegrenzen meer in de weg. En zo vertrokken we vanochtend naar Epe voor de Eper bossentocht.. Een dik uur rijden maar dat hadden we er wel voor over. Wat een drukte daar (1354 deelnemers!!), maar daar merkte je in het bos niet veel meer van. Er was een prachtige route uitgezet en alles was erg goed bewegwijzerd en geregeld. Compliment voor de organisatie en alle vrijwilligers. De route ging veel over bospaden, singletracks en natuurlijk over heuvels, bulten en wat voor ophogingen van het terrein dan ook. Klein smetje was de gezondheid van Bart; hij gaf na 35 km aan een beetje misselijk te zijn. Hij had dan ook steeds meer moeite het tempo bij te houden. Uiteindelijk heeft hij 2 bomen getrakteerd op een verlaat kerstdiner. Enigszins bleekjes haalde hij de finish waar de andere leden al met smart op hem stonden te wachten. Na enkele versnaperingen kwam alles weer goed en ging FC-KONT voldaan weer op huis aan. Een mooie herinnering rijker!

   

30 oktober 2011

Maar weer eens naar Diever. We zijn daar wel vaker geweest en dat beviel zo goed dat het we besloten hebben nu weer daar te gaan fietsen. De hele ATB-tak was mee (Bart, Gosse, Jan en Simon) en er waren zelfs 2 gasten. Siemen, een collega van Gosse, en Siard, een bekende van Gosse, Jan en Simon, wilden graag hun krachten meten met de mannen van FC-KONT. Nu zijn er wel meer mensen die dat willen, maar deze heren durfden het ook daadwerkelijk aan. Om ze een beetje te misleiden ging Gosse al na 200 meter op de straat liggen, een beetje vreemde actie om anderen gerust te stellen vonden we allemaal, maar goed. Al snel doken we het bos in en de route was fantastisch. Het was droog in het bos en dus konden we goed tempo rijden. Al redelijk snel bleek dat Siard moeite had met het hoge tempo. Er werd besloten dat 1 van de mannen van FC-KONT bij Siard zou blijven en dat de rest door zou knallen naar de rust-post. Daar zouden we elkaar weer treffen en een plan-de-campagne maken. Voor dat de post bereikt werd kwam ook Siemen al enigszins in de problemen, de rust kwam hem goed van pas. Na de rust waren we nog maar net op pad toen Siemen het wel welletjes vond. Hij reed een dikke tak in zijn derailleur en kon zodoende niet meer verder rijden. De mannen van FC-KONT probeerden nog te redden wat er te redden viel maar de slotconclusie was dat Siemen niet verder kon. En dus moesten we noodgedwongen de terugreis aanvaarden. Na enig zoeken kwamen we bij een fietspad aan dat naar Diever leidde. Op dat pad zou de ketting van Siemen ook nog eens breken om de ellende compleet te maken. Gelukkig hadden Bart en Jan gezorgd voor voldoende bakkies troost en had Gosse de cakejes van de kinderen meegenomen zodat de tocht toch nog plezierig afgesloten kon worden. Onze gasten hadden ondanks persoonlijk leed toch een geslaagde ochtend gehad en waren zeker voornemens nog eens mee te gaan, maar niet nadat er nog eens stevig getraind is.

16 oktober 2011

Op zaterdag 16 oktober hebben Bart en Gosse de tocht in het mooie Drentse Een gereden. Jan en Simon waren zaterdag naar de beurs in Utrecht geweest om de laatste nieuwtjes op fietsgebied te spotten, zij waren er helaas niet bij.s Morgens vroeg vertrekken we richting Een. Gosse was niet geheel fit (zware hoestbuien) zolang ie bleef fietsen was het geen probleem. Bart zat ook aan de medicijnen, maar de mannen lieten zich niet uit het veld slaan. Lekker weertje, iets aan de kouwe kant in het begin, maar daar kwam al snel verbetering toen het zonnetje erbij kwam. We hadden gekozen voor de route van 55km. De start was bij het Rono strand, via Amerika en door mooie bos rond Norg, waar erg mooie single tracks door het bos waren, vanaf Norg weer terug naar Roden en zo terug naar het Rono strand. Al met al hebben we dit klusje geklaard binnen 3 uur en de teller stond op 56,5km. Al met al was het een heerlijke tocht met als afsluiting een overheerlijk kommetje snert
  

13 maart 2011

 FC-KONT reed vandaag in de oude bezetting de Kramer ATB tocht in Appelscha. Op weg naar Appelscha werd het laatste nieuws omtrent Alle besproken; Alle heeft nl een racefiets gekocht en is voornemens zijn mountainbike op marktplaats aan te bieden, een aderlating voor FC-KONT. Het is al behoorlijk druk in Appelscha als FC-KONT arriveert. Simon heeft aangegeven redelijk vermoeid te zijn en ziet wel wat er gaat gebeuren. Bij de start vliegt Jan er al in, met een gangetje van rond de 29kmu giert hij door het terrein. Gosse volgt moeiteloos en Simon is een roepende in de woestijn. Hij besluit er maar achteraan te gaan en ziet wel hoe lang hij het volhoudt. Na zo'n 10 km is het beste er wel af en er staat 55 km op het programma. Op het punt van de routesplitsing 35 / 55 km geeft hij dan ook aan voor de 35km te gaan en dat de anderen de 55 wel kunnen doen. Maar onder het overbekende "samen uit, samen thuis" fietsen ze gedrien de 35 km. Betrekkelijk gemakkelijk haalt FC-KONT de eindstreep van deze mooie tocht, alwaar een heerlijk broodje worst wacht. Het was een prachtige tocht, mooie paden, prima verzorging en een goede organisatie. Kortom een prima besteding van de zondagochtend.

28 augustus 2010

Bart, Gosse, Jan en Simon hebben vandaag de Neisimmer ATB marathon gereden, een tocht georganiseerd door FTC Smallingerland en de Pedalo's uit Marum. Van tevoren was al gekozen voor de tocht van 70 km. Deze bleek uiteindelijk 77 km te zijn. De organisatie was er weer in geslaagd een prachtige route uit te zetten. De start was voortvarend en het tempo zat er lekker in. Echter in de bossen van Beetsterzwaag reed Simon op een voorligger die plotseling stopte voor een modderpoel. Gevolg over de kop en een zere knie maar hij kon de tocht wel vervolgen. Allerlei smalle bospaadjes werden afgewisseld met stukken asfalt waar we weer wat op adem konden komen en het tempo hoog konden houden. Inmiddels hadden 3 andere deelnemers aangeklampt bij ons. Helaas voor hen kreeg Bart te maken met lichte materiaalpech en dus moesten ze hun eigen weg gaan. Tot vlak voor de tweede verzorgingspost konden de 4 eenvoudig bij elkaar blijven, maar het laatste stuk voor de post bracht Simon toch redelijk in de problemen, hij had moeite de anderen te volgen. Na de pauze ging het gelukkig een stuk beter, iets wat niet van het weer gezegd kon worden. Bij het verlaten van de verzorgingspost zagen we donkere wolken zich samenpakken boven de route. Het duurde dan ook niet lang voor de regen naar beneden kwam. Was het aanvankelijk nog een klein buitje, na verloop van tijd werd het steeds erger. FC-KONT besloot om toch maar even te schuilen en hiervoor een geschikte plek te zoeken. Net toen ze een carport hadden gevonden begon het te hagelen en zelfs te onweren. Gelukkig was dit maar van korte duur en konden we na zo'n 10 minuten weer op pad. Redelijk nat en toch ook wel wat koud kwamen we uiteindelijk bij de finish aan. Daar werden we door Alle getrakteerd op koffie, broodjes en cake. Hij had de keuze gehad te winkelen met zijn vrouw (hij heeft een sprookjeshuwelijk) of FC-KONT binnenhalen. Gelukkig voor ons koos hij voor het laatste (hoewel het voor Alle eigenlijk geen keus was), waarvoor onze grote dank. Met een mooie muts als aandenken reden we tenslotte moe maar voldaan huiswaarts.

21 augustus 2010

heel FC-KONT was vandaag te bewonderen in Zevenhuizen eo alwaar de Zeuvmhuuster ATB toertocht werd verreden. Voor Alle zijn eerste toertocht, dus 's nachts toch enigszins onrustig geslapen. Tel daar bij op dat hij nog niet zo heel lang fietst en het wekt geen verbazing dat in tegenstelling tot de rest van FC-KONT Alle kiest voor de korte route. We beginnen met z'n 5en aan de tocht maar na de eerste verzorgingspost besluiten we na goed overleg te splitsen.

We verliezen Alle al snel uit het oog maar onderweg zien we hem toch nog ergens fietsen. Onder luide aanmoedigingen fietst Alle vrolijk zwaaiend voorbij, hoewel hij later laat blijken een eigen waarheid over zijn toestand te hebben (getuige de foto's waarbij foto 1 de werkelijkheid toont en de andere 2 de beleving van Alle)
   
Het blijkt een leuke tocht te zijn met verrassende paden door weilanden, over een  geluidswal en door bossen, met als sluitstuk nog een leuk klimmetje. Verder valt op dat er veel vrijwilligers op de been zijn om alles in goede banen te leiden, kortom een tocht om volgend jaar weer op de kalender te zetten.

7 maart 2010

Vandaag zijn we naar Ruinen geweest om daar de "MTB Marathon van Ruinen" te fietsen. Deze keer niet met z'n 3en maar met z'n 4en. We hadden een gastrijder, Bart. Hij had bij Gosse wel eens aangegeven ook te fietsen en het wel een leuk idee te vinden om eens met FC-KONT op pad te gaan. Erg leuk natuurlijk. Na eerst gezamenlijk een bakje koffie genuttigd te hebben bij Simon was het tijd om koers te zetten naar Ruinen. We hadden besloten de 50 km te rijden, ook gezien het feit dat Bart niet wekelijks op de fiets zit. Alles zat mee, het weer was prachtig, de route droog door de vorst en het gemoed was goed. Meteen in het begin krijgen we een leuke hindernis te doen, we mogen door een vrachtwagen rijden, een leuk idee!

De route gaat de eerste kilometers over verharde weg, niet zo erg dan kun je lekker warm draaien. Dan na een aantal kilometers gaan we eindelijk de bossen en weilanden in. Na 15 km laat Bart een klein gaatje vallen. Op de vraag van Simon of er iets is zegt Bart het een beetje rustig aan te doen want we moeten nog 35 km en Gosse legt het tempo toch wel erg hoog. En dus temperen we de snelheid wat zodat we met zijn 4en bij elkaar blijven. Dan komen we echter op heuvelachtig terrein (route van Havelte) en al snel moet Bart weer lossen. We zien hem bij de verzorgingspost weer terug. Daar blijkt hij al redelijk wat minuten achterstand te hebben opgelopen. Dat is ook niet meer dan logisch, FC-KONT fietst iedere week en spint daarbij ook nog, terwijl Bart het fietsen juist weer wat oppakt. Hij geeft dan ook aan dat FC-KONT lekker moet gaan fietsen en dat hij zich wel redt. En zo vervolgen we onze route. Een prachtige route door de bossen en weilanden in de omgeving van Ruinen, Havelte en Dwingeloo. Na ruim 2 uur fietsen zit de tocht er op voor Gosse, Jan en Simon en is het wachten op Bart. Om dat wachten wat te veraangenamen nemen we in de gezellige kantine enige consumpties. Na zo'n half uur komt Bart binnen. Ook hij heeft genoten, al vond hij het laatste stuk niet zo bijzonder omdat dat teveel verharde paden bevatte. Maar al met al een mooie tocht die we zeker vaker gaan doen.

        

21 november 2009

De FTC Buitenpost organiseerde deze dag de trambaantocht in Marum. Jan was verhinderd maar Gosse en Simon hadden er wel zin in. Het bleek een prachtige tocht te zijn en dat zo dicht bij huis. De route was erg afwisselend en leuk, hoewel we er in het begin anders over dachten. We kregen een redelijk lang stuk asfalt voor de kiezen en de twijfel over de leukheid van deze tocht nam toe. Maar op het juiste moment draaiden we het terrein in en werd het een heerlijke tocht. Na 15 km was de eerste post, snel wat drinken en een banaan en dan snel weer verder het parkoers van Trimunt op. Na 25 km komen we terug bij de startplaats en denken we dat we nog eenzelfde rondje moeten doen, maar niets is minder waar. We doen gewoon nog een andere lus van 25 km. Ook deze lus voert weer langs prachtige paadjes. Slechts n keer rijden we verkeerd, Simon let niet op en neemt een verkeerde afslag. Prompt rijdt hij een diepe greppel in en eindigt het pad dat hij volgde. Als we na zon 35 km bij een post komen weten ze daar te melden dat er een zwaar en minder leuk stuk te wachten staat. Het blijkt maar een stukje van zon 100 meter te zijn, daarna wordt het weer gewoon leuk. De tocht verloopt voorspoedig en voor we het weten zijn we weer in Marum. We denken dat we de tocht volbracht hebben, maar dan wacht ons nog n stukje met wat zand aan het einde. We komen er met de grootst mogelijke moeite doorheen en dan pas kunnen we terug naar de startplaats. Nog even de fiets en onszelf afspoelen, een balletje gehakt naar binnen werken en dan terug naar huis. Het was een mooie ochtend: mooie route, goed uitgepijld, prima verzorging, kortom voor herhaling vatbaar.
     
 

25 oktober 2009

Na ons weekend in de Ardennen werd het hoog tijd om in onze eigen omgeving weer eens een tocht te gaan doen. De mannen van FC-KONT waren het er roerend over eens en spreken af dit op zondag de 25 oktober te gaan doen. Gosse en Simon waren nog een extra avondje spinnen. En Gosse had Simon nog gewaarschuwd, het rustig aan te doen met het zaalvoetbal op de vrijdagavond. Niets was minder waar, Simon meldt zaterdag via de sms, dat er iemand het op zn kuit voorzien had, en dus niet mee ging op de zondag. Hoe was het ook al weer, een gewaarschuwd man telt voor twee? Inderdaad stoppen met voetbal zou een goeie optie zijn.
Vandaag, zondag 25 oktober stond een tocht in Diever op de kalender. De startlocatie was in het Dingspilhuus in de hoofdstraat. Jan en Gosse moesten het met zn tween klaren. We kiezen voor de lange route, 45km. Gosse merkt al gauw dat het zn dag niet zou worden. Allemaal excuses, een keer te vaak gespind in de week, de fiets was net voor een beurt geweest. Hij heeft gewoon zn dag niet. Jan daarentegen fietste weer voor het lieve vaderland weg, graag zou hij met de snelle jongens mee fietsen, maar het motto van de FC-KONT mannen is altijd samen uit samen thuis. Dus dat werd temporiseren. Gelukkig was het genieten van de prachtige omgeving en natuurlijk de route die gefietst moest worden, vooral in het begin van de route een paar leuke single tracks. Jan had een beetje moeite om wakker te worden, we hebben zeker in de eerste 10km wel 3 a 4 keer een afslagje verkeerd genomen. Niet dat het zo slecht werd aangegeven hoor. Na zon 22 km hadden we een ingelaste pauze, bij een pittoresk chaletje op een camping in het Dieverse bos. Even een bouillon en een gevulde koek. Jan heeft het niet zo op wachten, maar Gosse grijpt zn kans om een extra rust voor hem in te lijven. Had ie wel nodig zoals op de foto te zien is

Op naar de laatste kilometers, het bouillonnetje heeft de mannen goed gedaan, maar er volledig bovenop komen doet Gosse niet. Genieten van de route is het enige. Hier en daar een klimmetje en het droge weer heeft de tocht tot een hele leuke gemaakt. Na zon kleine 45km eindigt de route waar ie gestart is, in Diever dorp. Eerst maar een lekker bakkie uit Jans thermoskan. Na een toeristische route terug naar huis komen Jan en Gosse rond de klok van enen weer terug in Drachten.

8 maart 2009

In Appelscha werd vandaag de KramerATB-tocht verreden. Gosse en Simon hadden besloten hier aan mee te doen, Jan kon niet, hij moest werken (ach wat sneu). Vooraf twijfelden ze nog aan de afstand, zullen we 35 km of toch de 55 km fietsen. Het weer bood uitkomst. Het spoelde en het had s nachts ook al behoorlijk geregend. Tel daar bij op dat Simon eigenlijk nog niet helemaal hersteld was van spit en het zal geen verbazing wekken dat voor de 35 km werd gekozen. Na een korte aanloop op asfalt gaan we al snel het terrein in. Alle heuvels die er te vinden zijn worden benut. Prachtig, ware het niet dat de fiets van Simon om de haverklap dienst weigert. We kunnen het ongemak niet vinden maar het is erg vervelend dat de ketting steeds vastloopt, vooral in de klimmetjes. Later thuis zal blijken dat n van de derailleurwieltjes vast zit en zo nu en dan helemaal blijft haken. Tijd voor nieuwe dus. De tocht is prachtig, wel zwaar door de grote blubberpartijen en dat komt de rug van Simon niet ten goede. Gosse heeft echter nergens last van en geniet volop van de tocht, de 55 km had voor hem ook geen probleem geweest. Onder een waterig zonnetje komen we na 35 km gelukkig Appelscha weer binnen en wacht ons nog een kleine verrassing; we worden door de organisatie nog getrakteerd op warme chocolademelk en een puddingbroodje. Goed geregeld hoor, volgend jaar zijn we er weer, maar dan fit en op een goede fiets.

1 februari 2009

Gosse en Simon hebben vandaag deelgenomen aan de Hondsrugtocht ATBtocht in Borger. Toen we vanuit Drachten vertrokken sneeuwde het licht. Er stond een harde schrale wind, en met een temperatuur net onder 0 beloofde het een barre tocht te worden. We besloten de tocht van 50 km te doen. Dat moest kunnen want de ondergrond was hard, het sneeuwen was gestopt bij aankomst in Borger en er verscheen een aarzelend zonnetje. Hoewel koud was het prima te doen. Veel kilometers voerden door de bossen. Er was een erg mooie route uitgezet met leuke singletracks. De tocht verliep dan ook spoedig, wel was het even afzien op kale stukjes met de wind recht op je pet. Na de tweede bevoorrading komen we in terrein met hier en daar een klimmetje. Wat opvalt is dat daar meerdere ATB-ers staan met materiaalpech. Gelukkig hebben wij nergens last van (behalve van de wind dan zo nu en dan). n keer missen we echter een lint en komen in een heel erg slecht stuk weiland terecht. Na een ongelukkige manoeuvre van de fietser voor Simon moet hij alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Met kunst en vliegwerk blijven we op de fiets en kunnen onze weg vervolgen. Ondanks hele koude tenen rijden we redelijk gemakkelijk de tocht uit om het geheel te besluiten met een bakje koffie en een kopje erwtensoep. Een mooie tocht!!

 

17 januari 2009

We hebben vandaag de Slotpleatstocht bij Bakkeveen gereden, tenminste Jan en Simon hebben dat gedaan. Gosse wou vandaag de deur niet uit zei hij, nou ja, dat kan. De omstandigheden waren prima dus besloten we de 50 km route te gaan doen. We gingen rustig van start, we waren ook nog wat moe want we hadden gisteravond gevierd dat Jan 40 jaar en dus semi-bejaard is geworden. Kortom te weinig slaap en een biertje teveel, maar dat mag de pret niet drukken. Na zo'n 15 km glijdt Simon door de bochten en hij vertrouwt het niet helemaal. Ja hoor, een langzaam leeglopende achterband. Snel weer opgepompt en maar kijken hoe het gaat. Na 20 km is er een post en daar is ook iemand met een goede pomp. De band hard opgepompt en hopen dat we het halen tot de volgende post. Alles verloopt vlotjes, het is een prachtige route en hij is super uitgepijld. Zonder al te veel problemen komen we bij de 30 km post. De band is nog hard en waar we het onderweg nog hebben gehad om eventueel de 35 km route te gaan doen besluiten we na een banaan, een kopje bouillon en een krentenbol om toch maar de 50 km te gaan doen. We zijn al weer 6 km onderweg en daar steekt een man met een hamer over en hij moet Simon hebben. Jan heeft nog nergens last van maar Simon, die de eerste helft van de week ziek thuis heeft doorgebracht, moet een pas op de plaats maken. Het tempo gaat iets omlaag maar hij kan wel verder. Ondanks veel aandringen van Simon om Jan zijn eigen tempo te laten rijden blijven we toch bij elkaar. Misschien vindt Jan het stiekem ook wel prettig dat we niet zo snel meer hoeven. Ook al gaan we niet heel erg snel, toch passeren we nog menig ATB-er, dat geeft moed en nieuwe moraal. Het laatste stuk kunnen we zeker nog wel aan en na 2 uur en 40 minuten finishen we. We nemen nog wat drinken en een heerlijke gehaktbal en spoeden ons vervolgens naar huis. Het was weer een mooie dagbesteding en we komen volgend jaar hier graag weer terug. Misschien gaat Gosse dan ook mee, als hij deurft tenminste.

27 december 2008

"Jullie moeten eens naar Havelte, das pas leuk." Al meerdere keren hadden we dit gehoord. Met een 'nou, gaan we dat nog eens doen' maakten we ons daar meestal van af. Maar nu begon Gosse de laatste tijd ook nog eens over Havelte, ja en dan moet je misschien toch maar een keer gaan kijken. Afgelopen zaterdag was het zover. lees meer.....

30 november 2008

Tweederde van FC-KONT (inderdaad nog steeds zonder Gosse) leek het leuk om de ATB toertocht van FTC Diever te gaan rijden. Hoewel het aan het begin van de week aardig geregend had was het nu toch al een paar dagen droog en was het s ochtends zelfs wit. Heerlijk fris, lekker om in te fietsen.  lees meer.....

5 oktober 2008

Jan en Simon hebben de Hondsrug Classic in Gieten gereden, althans Jan heeft hem gereden en Simon de helft. Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt zijn we er helemaal klaar voor. Mooi op tijd vertrokken we richting Gieten. Al snel hadden we een plekje gevonden voor de auto. We besluiten eerst nog een bakje koffie te drinken en gaan dan omkleden. Dan komt Simon tot de ontdekking dat zijn schoenen nog thuis in de hal staan. Dan maar op gympen fietsen, niet ideaal met die kleine pedaaltjes en deze weersomstandigheden. Dat blijkt ook al vrij snel na de start, voortdurend glijdt hij van de pedalen en moet Jan dan ook laten gaan. Ook al ligt er veel water en blubber op het parkoers, het is nog goed te doen. Simon maakt zijn ronde af en is blij dat hij kan afstappen, zijn benen en voeten doen toch wel pijn. Jan rijdt door en treft het niet. Het begint hard te regenen en het parkoers wordt met de minuut slechter. Het wordt een slijtageslag, veel uitvallers door materiaalpech of door kramp. Jan weet de finish wel te halen maar heeft er bijna 4 uren voor nodig gehad, en dat zegt meer over de omstandigheden dan over Jan. Volgend jaar gaan we weer, misschien zijn de omstandigheden dan beter, misschien kan Gosse dan ook eens mee, en misschien vergeet Simon dan zijn schoenen niet.

23 augustus 2008

Jan en Simon hebben namens FC-KONT de Neisimmer ATB marathon gefietst. Onder prima omstandigheden vertrokken ze s ochtends vroeg voor een tocht van 70 kilometer. Een prachtige route, veel over kleine paadjes, door bossen, velden en soms even een stukje over de weg, maar nooit heel lang. Jammer alleen voor de organisatie dat er een bordje weggehaald was in de buurt van Jubbega waardoor veel fietsers 12 kilometer gemist hebben, waaronder ook FC-KONT. Dit kregen we te horen bij de verzorgingspost die na 52 kilometer gepland stond maar nu al na 40 kilometer op onze route werd aangetroffen. Dit was natuurlijk niet helemaal naar de zin van FC-KONT, en dus besloten ze om bij Beetsterzwaag een extra rondje door de bossen aldaar te fietsen. Hoewel het niet 12 kilometer was, voelde het wel als 12 kilometer of misschien nog wel meer. Want wat veel blubber, water, zand kwamen ze op hun tocht tegen. Jan had hier nog de minste moeite mee, bij Simon ging heel langzaam het lichtje uit. Gelukkig waren er daarna nog maar zon 10 kilometer te rijden. Door dit kleine uitstapje kwam FC-KONT wel als smerigste binnen en werd dan ook een beetje vreemd aangekeken. De soep smaakte er niet minder door.

 
     
 

 

17 augustus 2008

Al een hele tijd had FC-KONT geen uitstapjes naar n van de vaste ATB routes gemaakt en dus werd het wel weer eens tijd. Het beloofde een mooie dag te worden en wat is er dan mooier om door het natuurschoon van Dwingeloo e.o. te rijden. lees meer.....

24 maart 2008

2e paasdag en iedereen zit vol van de paasbrunch e.d. Een mooi moment om weer wat te gaan doen en dus toog FC-KONT naar Sleen. Heel FC-KONT? Ja heel FC-KONT deze keer.  lees meer.....

17 februari 2008

Het was de bedoeling om met een grote groep "spinners" en FC-KONT in Appelscha te gaan fietsen. Gosse was er niet bij, dus hem treft geen blaam. Om half 9 gingen we van start, en 10 minuten later reed Simon met 2 andere spinners aan kop.  lees meer.....

28 december 2007

Op de valreep van het jaar nog even fietsen, zonder Gosse deze keer. We hadden lovende berichten ontvangen over de route in Sleen, dus daar moesten wij natuurlijk meer van weten.  lees meer .....

16 december 2007

Vandaag hebben we de route van Gieten weer eens gereden. Het vroor toen we vertrokken uit de Drachten met als gevolg dat toen we aankwamen n fiets dienst weigerde en een andere ook wat mankementen vertoonde. In beide gevallen was er sprake van bevroren onderdelen.  lees meer.....