terug

Sleen

28 december 2007

Op de valreep van het jaar nog even fietsen, zonder Gosse deze keer. We hadden lovende berichten ontvangen over de route in Sleen, dus daar moesten wij natuurlijk meer van weten.
Het is even rijden vanuit Drachten en het was even zoeken naar het juiste beginpunt, maar dat was het wel waard. Het begin van de route is GEWELDIG,
prachtige singletracks over alle heuveltjes die er te vinden zijn. Het is bijna jammer dat het afgelopen is , maar daar zouden we de rest van de route te kort mee doen.Want ook daarna kom je langs mooie singletracks die heel erg technisch zijn en die wel wat stuurmanskunst vergen. Even uitkijken voor de bruggetjes en weer voluit gaan,
soms langs watertjes, soms door donkere stukjes bos, maar overal moet je het koppie erbij houden, want ja een boom is hard en geeft niet echt mee. Halverwege nog even tijd voor een koekje, wat drinken en een broodnodig telefoontje en dan is het op naar deel 2 van de route.

   

Hier en daar op tijd bukken, uitkijken dat je niet van je fiets afstuitert op de bückelpiste, maar ach dat maakt het fietsen alleen maar leuker. Het tweede deel van de route is inderdaad wat minder spectaculair, maar voert wel langs heel mooie paadjes. En net als je denkt nu mag het weer wat ruiger, dan kom je op het laatste stuk terecht. Een paar leuke klimmetjes met zo mogelijk nog leukere "afdalingen", en voor je het weet sta je weer bij de auto. Wat een fantastische route. Op hun eigen site hebben de bushbikers het over " wellicht de mooiste route van het noorden". Daar hebben ze niets te veel mee gezegd was ons oordeel, we komen hier zeker terug, en da´s ook wel zo leuk voor Gosse.