terug

Gieten

16 december 2007

Vandaag hebben we de route van Gieten weer eens gereden. Het vroor toen we vertrokken uit de Drachten met als gevolg dat toen we aankwamen één fiets dienst weigerde en een andere ook wat mankementen vertoonde. In beide gevallen was er sprake van bevroren onderdelen.
Gelukkig bracht de auto uitkomst, wiel uit de fiets en voor de warme blazer houden en na een minuut of 5 konden we beginnen aan de tocht.

Eenmaal onderweg bleek al snel dat niet alle bevriezingsverschijnselen tot de verleden tijd behoorden. Versnellingen die niet goed mee willen werken, remmen die soms wat blokkeren en bij elke hobbel doortrapproblemen. En doordat de ondergrond behoorlijk hard was kwamen we genoeg hobbels tegen, lastig fietsen dus. En dat terwijl de route er prima bij lag, het weer fantastisch was en de zin optimaal. We waren nog voornemens om na de route nog even door de zandgaten te gaan rijden maar in het zicht van de haven begaf 1 fiets het, dus die zandgaten nemen we de volgende keer. Nu hebben we ons beperkt tot inpakken, koffie drinken en wegwezen.