terug

                 Een nieuwe fiets......of niets

 

december 2008: in de MountainBike Plus van deze maand staat een prijsvraag. Niet zo bijzonder zou je zeggen, maar de fiets die je er mee kunt winnen ziet er wel heel erg mooi uit. Daarbij de prachtige lokker: "Eén van onze abonnees begint 2009 goed en krijgt een gloednieuwe KTM RaceLine ter waarde van 1549 euro cadeau. Rijd jij volgend jaar op deze superbike?". Reden voor Simon om eens een gokje te wagen en mee te doen met de prijsvraag. Niet geschoten is altijd mis nietwaar?

26 mei 2009: leuk berichtje in het blad mountainbike plus. De winnaar van de prijsvraag is Simon Kooistra uit Drachten. De prijs? Een KTM mountainbike ter waarde van € 1549. Kijk dat gebeurt je niet iedere dag, dat zijn leuke berichten.
                                                                                                              

27 mei 2009: een mailtje ter bevestiging van de gewonnen prijs is naar Simon gestuurd, het is dus echt waar. Simon heeft een mail met de juiste maat teruggestuurd en dus kan de fiets maar komen.

10 juli 2009: Simon heeft nog niets gehoord van zijn fiets. Toch stuurt hij voor de zekerheid maar even een mailtje over zijn vakantie en dat de fiets dan in ieder geval niet overhandigd kan worden. Bij thuiskomst in augustus blijkt hier verder niet op gereageerd te zijn en dus zal de fiets er ook nog wel niet zijn.                                                                                                    

5 oktober 2009: Simon heeft nog steeds geen fiets. Na telefonisch contact met mountainbikeplus blijkt dat KTM in Nederland een leveringsprobleem heeft omdat de distributeur gestopt is. De bedoeling is nu om de fiets te overhandigen op zondag 1 november op de fietsbeurs BikeMotion in Utrecht. We wachten het maar weer rustig af.

27 oktober 2009: geen feestelijke uitreiking van de fiets op BikeMotion. KTM zet er niet zoveel haast achter( KTM - Kein Tempo Machen?). Eerst moeten de beurzen achter de rug zijn, dan is er tijd voor de fiets van Herr Kooistra. Tuurlijk, we wachten nog wel even, we zijn het onderhand wel gewend. Het schijnt dat Herr Kooistra ein Demofahrrad gaat krijgen. Dat zou betekenen dat het niet de fiets wordt zoals afgebeeld bij het bericht van 26 mei 2009, maar dat het een nieuwer type wordt, ook niet erg. Maar ja, vooralsnog heeft Herr Kooistra nog steeds kein Fahrrad. We gaan hem in ieder geval zondag bewonderen op BikeMotion, maar even een fotootje maken voor boven het bed.

2 november 2009: JA HOOR, daar stond ie, de KTM fiets. Binnen handbereik en toch nog zover weg. Gelukkig hebben we toch nog even kennis kunnen maken en was de beurs voor Simon al snel een groot succes. Ook voor het overige was de beurs alleszins de moeite waard, mooie fietsen, leuke dingen en natuurlijk FC-KONT dat acte de presence gaf. Het was een prettige dag die wat moeilijk op gang kwam maar dat had alles te maken met DJ Okky. Volgend jaar maar weer.
                                                                                                                                      

7 december 2009: nog maar weer eens gebeld met MountainBike Plus. Of de fiets al op komst is (leuk voor onder de kerstboom). Nou, met een beetje geluk komt hij dit jaar nog, maar het kan natuurlijk ook 2010 worden. Men wist wel te melden dat ze bij KTM de Fahrrad voor Herr Kooistra nog nicht vergessen waren. Je zou er bijna blij van worden.

1 februari 2010: maar weer gebeld met MountainBike Plus, we zijn nu al weer een mooie tijd verder, dus maar even horen hoe ver de fiets deze kant al op is. Maar er is niemand van het blad aanwezig en de vrouw van Cervimedia weet ook niet wanneer er weer iemand beschikbaar is dus noteert ze Simons telefoonnummer met de toezegging dat meneer Coen Aarts deze week contact op zal nemen. Niet dus, zoals Simon al het hele jaar niets hoort van MountainBike Plus als hij niet zelf contact opneemt. Volgende week maar weer bellen.

9 februari 2010: meer dan een week later en er is nog steeds niet gebeld, dus heeft Simon zelf de telefoon maar weer ter hand genomen. De eerste melding die Simon kreeg was dat het nummer niet meer in gebruik was. Vreemd, eerst maar eens kijken of het nummer wel goed ingetoetst was, dat was wel het geval. Ai, zou er misschien meer......... Toch nog eens proberen, en ja weer een vriendelijke mevrouw van Cervimedia aan de lijn. Nee, meneer Aarts is er niet maar ik kan uw nummer wel noteren en dan belt meneer Aarts u deze week teug. Nadat Simon heeft uitgelegd dat dat de vorige keren ook niet is gelukt en hij er eigenlijk wel een beetje flauw van is valt er een kleine stilte. De mevrouw begint zich te verontschuldigen en zegt verder ook van niets te weten, maar ze weet wel te vertellen dat meneer Aarts volgende week maandag op kantoor is en dat hij zeker aan het begin van de middag aanwezig is. En dus.....volgende week maar weer eens bellen.

15 februari 2010: er moet iemand zijn op de redactie volgens de mevrouw die Simon vorige week aan de lijn had en daarom BELLEN met MountainBike Plus. Bij poging 1 deze middag is er niemand aanwezig op de redactie, maar later op de middag zal er wel iemand zijn. En dus 2 uur later maar weer een poging gewaagd. Simon krijgt dezelfde mevrouw weer aan de lijn en zij zal voor hem gaan kijken of er inmiddels iemand aanwezig is. Het duurt en het duurt, maar na een paar minuten is daar weer die mevrouw. Ze weet Simon te vertellen dat meneer Aarts telefonisch in gesprek is en over ongeveer een kwartiertje beschikbaar is. Poging 3: weer die mevrouw aan de lijn en weer gaat ze kijken of meneer Aarts beschikbaar is. Weer duurt het enige tijd en weer kan meneer Aarts niet aan de telefoon komen omdat hij deze keer in bespreking is. "Maar als u uw telefoonnummer geeft zal meneer Aarts u meteen na de bespreking terugbellen" aldus de mevrouw van Cervimedia. Met een vriendelijk goedemiddag beëindigd Simon het gesprek om vervolgens te gaan wachten op het verlossende telefoontje uit Breda. Zou het dan nu eindelijk lukken contact te krijgen? 17.15 uur gaat in huize Kooistra de telefoon. Het is Coen Aarts van MountainBike Plus. De fiets.......? Jahaa hij zal even kijken of de fiets al gearriveerd is. Hij staat niet in het kantoor maar misschien staat hij in de werkplaats. Helaas niet, hoewel hem toegezegd is dat de fiets opgestuurd is. Eigenlijk had hij de fiets vorige week verwacht, maar hij hoopt hem deze week te ontvangen. Voor de zekerheid gaat hij nog wel even bellen, maar het is wel zo definitief dat Simon zijn "oude" fiets niet meer voor een grote beurt weg hoeft te brengen. Ook is nu wel duidelijk dat het een KTM RaceLine model 2010 gaat worden, de fiets waar Simon op de beurs bij heeft staan kijken. Nog heel eventjes geduld dus, maar het ziet er goed uit.

1 maart 2010: de vakantie in Oostenrijk zit er op en Simon hoopt dat zijn fiets inmiddels gearriveerd is in Nederland. En daarom ..............de telefoon maar weer ter hand genomen en MountainBike Plus bellen om het verlossende woord te horen. Het begint goed want al bij de eerste poging heeft hij iemand van het blad aan de lijn. Of de fiets er al is? Nee, die is nog niet gearriveerd, waarna bijna hetzelfde verhaal weer volgt van 2 weken terug. Ja vreemd, we gaan er weer achteraan bellen, u hoort van ons. Hmmm hmmm, toch de oude fiets maar voor een beurt brengen want de remmen doen het al bijna niet meer en hier en daar zijn ook wat tandjes van de tandwielen verdwenen.

24 maart 2010: Simon belt weer met MountainBike Plus. Hij heeft gisteren de nieuwe editie van het blad in de bus gekregen en wat schetst zijn verbazing; er staat een test in van een KTM race line. En die test is nog maar pas geleden gedaan getuige de sneeuwfoto´s. Dit vraagt natuurlijk om een verklaring. Om hem heen gaan al geruchten als zou zijn fiets gebruikt zijn. Tsja, dat zou kunnen natuurlijk maar dat weet je niet eerder dan wanneer je de mensen gesproken hebt. En dus de telefoon maar weer ter hand genomen. Als na enige keer overgegaan te zijn de telefoon wordt opgenomen wordt het goede nieuws al snel bekend gemaakt. De fiets staat in de verpakking op het kantoor in Breda, hij is gistermiddag binnengekomen. DE FIETS IS IN NEDERLAND!!! Nu alleen nog naar het Noorden. Er wordt een afspraak gemaakt voor volgende week dinsdag op een parkeerterrein in de polder. Dit kan bijna niet meer mis gaan, maar toch maar enige reserve inbouwen; blij maar niet uitbundig zullen we maar zeggen.

26 april 2010: de nieuwe fiets is inmiddels al 3 weken in Simons bezit. Hoewel er nog wel wat aan gesleuteld moet worden bevalt de fiets prima. De eerste kilometers zijn al gemaakt. Het was de eerste rit wat onwennig en hier en daar moest er wat anders afgesteld worden onderweg, maar tevreden gevoelens overheersten (en ja, je moet een gegeven paard ook  niet ................ toch??). En dus kan dit hoofdstuk besloten worden met: eind goed, al goed.