terug

Dwingeloo

Al een hele tijd had FC-KONT geen uitstapjes naar één van de vaste ATB routes gemaakt en dus werd het wel weer eens tijd. Het beloofde een mooie dag te worden en wat is er dan mooier om door het natuurschoon van Dwingeloo e.o. te rijden. We hebben hier al vaker gereden en de route bevalt ons wel, er zitten hele leuke stukken in.
Het weer is mooi, we voelen ons nog goed en we hebben alle tijd. We spreken af om de route 2 keer te rijden, dan maken we tenminste weer wat kilometers. Maar eerst ........een bakje koffie natuurlijk. En omdat het zo goed smaakt besluiten we om zelfs nog een 2e bakje te nemen. Heerlijk, al blijkt later dat het niet echt heel lekker valt. We gaan als een speer van start en passeren menig collega mountainbiker.  Na 10 kilometer begint de snelle start zijn tol te eisen, onder zijn rode helm steekt Simons gezicht steeds witter af. De koffie ligt niet echt lekker en hotst en klotst behoorlijk. Maar even stoppen om de omhooggekomen koffie te laten zakken. Hoewel er stevige braakneigingen zijn weet Simon alles keurig binnen te houden. Jan ziet het van een afstandje met enig leedvermaak aan.
  
Na een pauze van 5 minuten vervolgen we onze weg, ietwat rustiger deze keer. Gaandeweg gaat het steeds beter. Als we route helemaal gereden hebben en weer bij de auto komen houden we nog weer een korte pauze om o.a. wat eten tot ons te nemen. Na 2 gevulde koeken en een mueslireep voelt Simon zich weer fit genoeg voor de volgende ronde.

Met een redelijk tempo gaan we weer op weg en nemen hier en daar de tijd om van de omgeving te genieten en een foto te schieten. Hoewel de start beter had gekund is het toch een geslaagde ochtend. We besluiten onze fietstocht met toch nog een bakje koffie en een stuk koek.